Pages

2010. június 18., péntek

Summer time & Gossip girl.

1. Amilyen gyorsan telt el ez az első év a Gimiben, ugyanúgy fog a nyár is. Felfoghatatlan hogy nem rég még izgultunk az elsős avató végett majd nagy izgatottsággal vártuk a Béla bált sőt érdekes hogy azok akik év elején utálták egymást most jóba vannak vagy éppenséggel fordítva...
Érdekesen telt ez az egy év, nevetek ha visszagondolok milyen voltam Augusztus utolsó napjaiban. Szorongtam hogy vajon milyen lesz az új suli...és ha meghallottam, hogy arról beszélnek egyből kiült a félelem az arcomra...de ez mára elmúlt. Ilyen jó évem még soha nem volt tanulás szempontjából is...általánosban is vártam a nyarat és persze most is de valahogy más. Mikor 8. év végén elballagtunk eszembe se jutott hogy hiányzik a suli vagy akár az osztálytársak...esetleg 1, 2...most másképpen alakult. Furcsa hogy nem kell 5/20kor kelnem és nem kell rohannom már korán reggel a pályaudvarra hogy elérjem a buszomat, furcsa hogy nem kell Launak foglalnom és az is hogy délután nem buszozok hazafele...őszintén kimondva hiányoznak. Péntekre szerverztek/tünk egy Csopaki fürdőzést, de nem hiszem hogy összejön már csak az idő miatt is...sajnálom 3 napja van nyári szünet de olyan hiányérzetem van. Hiányoznak Dórinak a "deles" beszólásai, Noncsinak a nagy "pofája" Krisztinek és Bettinek az a fura szeretete, Petinek a hülyeségei és még sorolhatnám...utálok tanulni de azért kimondhatom jó év volt ez :) az hogy hogy alakul a nyarunk együtt vagy külön külön, majd még elválik...

2.Ez a bejegyzésem most két részből áll ami igaz össze se függ de éppen azért jó...Mint azt elég sokan tudják Lauval sok mindent csinálunk együtt...most éppenséggel el kezdett nézni egy sorozatot amiről kiderült hogy régen már néztem....csak abbahagytam. Rábeszélt hogy nézzem 'vele' én is. Miért ne? -mondtam magamba, így hát nekiálltam. Mára már hiány érzetem van ha egy részt nem nézek meg... tipikus gazdag kislányok 'szegény' életéről szól. Egy kis ízelítő(aki nem nézi remélem majd elkezdi, aki meg már látta vagy éppenséggel nézni nagyon jól teszi;) :

A pletykafészek (angolul: Gossip Girl) egy amerikai drámasorozat, ami Cecily von Ziegesar azonos című könyve alapján készült (a könyv Magyarországon Bad Girlként jelent meg.
A sorozat egy webes blog, a Gossip Girl által írja le a társaságbeli tizenévesek életét, akik a New York-i Upper East Side-on nőttek fel, elit magániskolákba járnak, barátokkal, családdal, féltékenységgel és egyéb kérdésekkel foglalkoznak.
Az első adást Kanadában sugározták 2007. szeptember 18-án a CTV-n premier előtt, egy nappal később pedig az amerikai CW-n. A 2007-2008-as amerikai forgatókönyvíró sztrájk után, 2008. április 21-én a Gossip Girl visszatért, hogy lezárja az első évadot. A sorozat Magyarországon a Cool TV-n látható.


Első évad:

Serena Van der Woodsen váratlanul visszatér a rejtélyes távollétéből, egy connecticuti bentlakásos iskolából New York-ba. Kezdetben nem szívesen látja viszont őt, legjobb barátnője, Blair Waldorf, aki megzavarodott Serena hiányától és a annak feltételezett pozíciójának terhétől, mint a Constance Billard magániskola harmadikos gimnazista „anyakirálynője”.
Blair rájött, hogy a hosszú idő óta vele járó Nate Archibald egy évvel korábban lefeküdt Serenával. Ezért vonakodott, hogy továbbra is barátok maradjanak-e Serenával. Serena ekkor találkozik egy kívülállóval, Dan Humphrey-val, akivel elkezdenek járni. Ugyanakkor Dan apja Rufus, és Serena anyja Lily felelevenítik múltbéli kapcsolatukat. Azáltal, hogy Blair nyilvánosan, és igazságtalanul rágalmazta meg Serenát és hogy elmondták neki, valamint hogy Eric Van der Woodsen öngyilkosságot kísérelt meg és ezért ő kapott kezelést, nem a nővére, Serena és Blair kibékültek.

Amíg Dan hajthatatlanul távolságtartó az Upper East Side-dal, addig a kishúga, Jenny reménytelenül próbál beilleszkedni, szolgai feladatoknak tesz eleget, csak hogy a felső tízezer tagja lehessen.
Blair kísérleteinek ellenére kapcsolata Nate-tel elkezdett romlani. Mikor kapcsolatuknak véget ér, Blair lefekszik Nate legjobb barátjával, és egyben a legnagyobb nőcsábásszal, Chuck Bass-szel. Chuck végül beleszeret Blairbe, és úgy dönt, megakadályozza, hogy kibéküljenek Nate-tel. Ezért megzsarolja a lányt, hogy elmondja Nate-nek, hogy lefeküdtek.
Serena és Dan kapcsolatát állandóan tesztelik az elit osztályok tagjai, és Dan legjobb barátjának, Vanessa Abramsnek a visszatérése. De a problémás helyzetek ellenére, kapcsolatuk csak egyre erősebb lesz. Egyszer Serena elmondja Dannek, hogy Blair egy héten lefeküdt Chuckkal és Nate-tel is, és most fél, mert lehet, hogy terhes, mindezt meghallja Jenny. A vágya, hogy az Upper East Side igazi tagja legyen egyesült a Blair iránt érzett utálatával, ami arra késztette őt, hogy elmondja Nate-nek Blair bűnét.

Nate ekkor nyilvánosan szembenéz Chuckkal, míg az egész iskola őket nézi, amint tönkreteszi Blair hírnevét. Blair távollétében Jenny elkezd felemelkedni a Constance Billard ranglétráján, de később Blair bemocskolja őt a Gossip Girl-ön keresztül. A harmadik osztály befejezését követően Serena és Dan kapcsolata elkezd zátonyra futni. Georgina Sparks visszatér az Upper East Side-ra, hogy újraindíthassa a barátságát Serenával. Mivel Serena vonakodik, Georgina találkozik Dannel Sarah álnév alatt. Összebarátkozik Dannel és Vanessával, miközben azzal fenyegeti Serenát, hogy felfedi nekik piszkos múltját. Bár kezdetben ellenáll, mégis felfedi az igazságot Blairnek, Chucknak, Nate-nek és később Dannek, hogy azért hagyta el New York-ot mert része volt egy Pete Fairman nevű drogos halálában (Serena adott neki egy adagot, hogy lefoglalja, de belehalt), és hogy Georgina ezzel zsarolja őt. Mialatt megpróbálják rendbe hozni kapcsolatukat, Dan képtelen megbirkózni a hazugságokkal és az osztálykülönbséggel, amik elkülönítik őt Serenától; szakítanak a Bart és Lily Bass esküvőn. Blair és Chuck helyrehozzák megtört kapcsolatukat a Bass esküvőn, de később megbuknak, mert Chuck megrémül az elkötelezettségtől.

Wikipédián még sok mindent lehet megtudni erről a filmről, de szerintem ide ennyi éppen elég, aki vesz fáradtságot és elolvassa esetleg kedvet kap hozzá: http://www.yv.hu/p=0d699f1043b72c74a6f5977437d9f29c



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése