Pages

2010. szeptember 13., hétfő

Homework. :)

Fiatal pár lép be az új házukba, kezükbe a nem rég érkezett családtaggal. Az egész házat az új bútor úgymond bolti illata tölti be. Első útjuk a gyerekszobába vezetett mely a hosszú folyosó végén állt.
Talán ez a szoba volt a legszebb mind közül, a fal sima fehér, tisztaságot sugallva, a gyerekágy az ablak előtt helyezkedik el magába szívva a tavaszi napsütést. A falon szivárványszínben pompázó különlegesebbnél különlegesebb festmények tekintenek le a rájuk csodálkozó emberekre.
A polcon helyet foglaló játékok teljes egyszerűségükben olvadnak bele a szoba környezetébe. A férj és a feleség csodától tátva maradt szájjal szemlélik a kis szoba minden részét. A fák lassan magukra öltik ruhájukat és a nap is egyre többet jár az égen felmelegítve ezzel a föld minden porcikáját. Hónapok teltek el a beköltözés óta, ahogy a gyerek változik és változik vele a környezete is úgy változik ezzel egyetemben a világ is. Amikor még kicsi akkor számár nem létezik más csak a játékok és hogy egyre több mindent fedezhessen fel vele megismerve a világot. Ha eljön egy új korszak már a barátok is feltűnnek a képben és az érdeklődési köre ismét bővül valamennyivel, de mikor már ott tart hogy iskola kezdődnek a gondok. Az elektronika hatalma nem csak rajta de a világon is uralkodik. Majd mikor elkezdődik a kamaszkor: nem érdekeli semmi, senkinek a véleménye csak a maga feje után megy, minden csak a számítógépről szól és a többi mára már hatalommal rendelkező gépekről.
Ha jobban belegondolunk valahol most itt tart a világ is. Az emberek csak a maguk feje után mennek még akkor is ha tudják hogy nem a legjobb ötlet. Mi a fő cél? Az, hogy minél több olyan gép legyen környezetükben ami megkönnyíti életüket. Nem csak a gép hatalom hanem az elkényelmesedés is közrejátszik. Az, hogy hogyan alakul a föld sorsa csak a kisembertől függ, és attól, hogy hogyan bánik az életével...:-)

2 megjegyzés:

Gonoszikertestvér írta...

^_^ Ez a blog igen szeret öltözni, s ráadásul az ízlése is jó.

Lexii. írta...

Köszönöm :))

Megjegyzés küldése