Pages

2010. május 28., péntek

Béla week.

Ez a hét és jól kezdődött főleg hogy, Hétfőn nem kellett iskolába menni. Ez még fokozódott a további napokban, nem is tudom hol is kezdjem...
1. Kedd: Pénteket kivéve minden nap volt délelőtt tanítás, de nem is ez volt a lényeg...délután vetélkedő volt az elsősöknek. Nagy volt a küzdelem, 6-6 ember mérkőzött az osztályokból...elég sok feladat volt:
  • Verset írni melyet "Béla címez anyjához". Köszönhetően György Vikinek elég jó lett.
  • Aztán Béla korabeli ruhában tánc, megadott zenére...igaz mi azt kicseréltük így 100x jobb lett. ;)
  • Palástot is kellett csinálni...Virginek és Lindának köszönhetően rohadt jó lett. :)
  • Voltak kvíz kérdések, bár néhány elég szar volt pl: Hány ablak van az iskolában?...mintha a diákok minden nap úgy mennének be a suliba, hogy megszámolják...lényegtelen a csapat itt is jól szerepelt.
  • Volt "lovagi torna" amibe Máté kicsit felbaszta magát és a zsűri asztalhoz tolta Jolánt...elé durva volt, azt hittük mivel már kint volt a körön kívül megnyertük de mégse...nem baj még behozhatjuk - mondták a mellettem ülő osztálytársak.
  • Amíg a kvíz tartott a csapat másik 3 tagjának le kellett festenie a suli zászlóját...hát azt mindenki tudta hogy a művészetisekell szemben ebbe a feladatba nem nyerhetünk, de azért elég jól sikerült. ;D
  • Az utolsó feladat pedig úgymond dárcozás volt, lufikat kellett eltalálni és aki nem találta el -5 pontot kapott. Borinak köszönhetően megúsztuk a -5 pontot és így megnyertük a vetélkedőt...mindenki meg akarta nyerni ezt a vetélkedőt mivel az avatót elvesztettük, de szerintem akkor se lettünk volna szomorúak ha nem nyerünk, végül is jó buli volt. :)
2. Szerda: Ugyan úgy délelőtt tanítás...bár igazából a tanárok már nem tudtak velünk mit kezdeni nem igen figyeltünk, eljött az utolsó óra angol nehezen bírtuk, de már éreztük a közeledő kosármeccs hangulatát. Telt az idő...2 óra a tanár diák kosármeccs elkezdődött, elsőnek a férfi tanárok és a kosaras fiúk játszottak...jól elverték a tanárokat de azért a 3 pontosakban sem volt hiány...elég jó volt. :)
Aztán úgy volt, hogy női tanárok a lány kosarasok következnek, csak hogy nem voltak elegen, ezért beállt mindegyik csapatbabár fiú...itt is a diákok nyertek, Csilla tanárnő kosarai pedig elég szépek voltak. Grat mindenkinek. :)
4 óra...lassan mindenki vissza ért hiszen nem sok embernek volt kedve 1től 4ig a suliba ülni és várni a Béla forgóra.
A Béla forgó abból állt, hogy minden szakos tanár volt egy teremben és amilyen órát tanított olyan feladatsort kellett kitölteni, hát a kémiát kicsit elcsesztük, az infó elég jól sikerült ahogy az angol meg a német is...az iskolaismeret hát ki tudja...az tusoló két terembe Krisztivel már nem mentünk be mert így is majdnem lekéstük a 18/05-s buszt utána pedig csak 19/30kor ment volna...de amint megtudtuk a többiektől jól sikerültek.

3. Csütörtök: Végre az első két óra kivételével a többi óra rövidített volt, eléggé hozzá tudnánk ehhez szokni szerintem...fél 12kor vége volt a tanításnak majd következett a seregszemle...csak a mi osztályunk meg a 10/A csinált olyan előadást amit a tornaterembe kellett nézni...mi voltunk az elsők mivel 2 embernek vizsgája volt fél 3kor...nehéz volt kiállni elsőnek. Ismét György Vikinek köszönhetően nagyon jó színdarabot hoztak össze...Balázs Máténak is köszönhető az a rész amit ő írt át...és persze a többieknek akik jól megtanulták a szöveget... a többi előadás a vetítőben zajlott. Sok osztály előre leforgatott videoklippet vagy egy kisebb filmet csinált. Nekem legjobban a 11/M videója tetszett bár a 10/M is elég jó volt...és amint azt megtudtuk a mai nap során a produkciónkra a 100 pontól 80at kaptunk, köszönjük a zsűrinek...a Béla forgóra csak 50et de nem baj :)

4. Péntek: Sportnap és bográcsozás...ezen a napon nem volt tanítás aminek az összes diák örült...9re kellett menni itt is elég sok program volt:
  • Gimi köröket kellett futni bemelegítés képpen, mi nem éppen erőltettük meg magunkat...
  • Aztán volt SMS író verseny
  • Szkander verseny
  • Kötélhúzás
  • 4x100m-es váltó futás
  • Fél órás váltó futás
  • Óriás activity
  • Kötélmászás
  • Bográcsozás
  • Béla indulót éneklése és még sok más, nagyon jó volt a hangulat :) egy kisebb ízelítő az egyik sport versenyről:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése